Mentenanta Computere

Servicii complete de mentenanta computere atat software cat si hardware. Curatare de praf, rezolvare probleme hardware, optimizare sistem de operare, update-uri de securitate si backup de date.

Orice computer care nevoie la un moment dat de servicii de intretinere pentru a preveni pierderea de performanta in timp sau posibile defectiuni ce vor intrerupe activitatea de lucru. Serviciul de intretinere sau mentenanta are ca obiectiv mentinerea computerului in paramerii optimi de functionare si siguranta informatica, pentru a preveni pierderi de date sau defectiuni. Frecventa nevoii de mentenanta depinde de intensitatea lucrului pe acel computer, programe folosite cat si mediul in care functioneaza.

 

Urmarim urmatoarele aspecte:

  • Curatare de praf daca este necesar - Curatare completa de praf, inlocuire de pasta termo-conductoare si pad-uri, verificare contacte si inspectie vizuala componente.
  • Verificare ventilatoare - Inlocuirea ventilatoarelor uzate sau defecte si lubrifierea lor daca este posibil cu ulei siliconic.
  • Optimizare software - Reinstalarea sistemului de operare daca este cazul si optimizarea lui pentru performante cat mai bune. Scanare de errori, optimizare registri, defragmentare HDD, optimizare programe.
  • Actualizari de securitate - Verificam status-ul si istoricul antivirusului, facem o scanare completa de virusi si ne asiguram ca antivirusul este actualizat si functional. Verificam si actualizam sistemul de operare cat si anumite programe precum browserele de internet.
  • Backup de date - Executam un backup de date de pe calculator pe medii externe on site cat si off site.
  • Rezolvare de probleme - Probleme hardware si software raportate de client.
  • Analiza de performanta - Evaluam performanta in lucru al computerului si facem sugestii de upgrade daca este cazul.

Informatii utile despre mentenanta / intretinere computere

 

Cand si de ce este necesara curatarea de praf din computer?

Curatarea de praf este necesara cand avem depuneri de praf pe radiatorul coolerelor ce reduc capacitatea de racire. Praful poate cauza mai multe probleme dar in principal duce la cresterea temperaturilor. Odata cu cresterea temperaturilor mai apar cateva probleme precum cresterea turatiei coolerelor si a nivelului de zgomot generat, reducere de performanta si instabilitate. Procesoarele isi vor reduce din viteza daca temperaturile sunt ridicate pentru a incerca sa reduca caldura generata, iar daca temperatura tot creste sistemul se poate bloca, restarta sau inchide complet. Depunerile de praf pot cauza si probleme de conexiune intre memorii RAM si slotul placii de baza cat si alte contacte.

 

Despre ventilatoare.

Ventilatoarele au un anumit numar de ore de functinare, in functie de calitate pot rezista mai mult sau mai putin. Principala componenta generatoare de zgomot in computer este ventilatorul, in timp zgomotul generat poate creste odata cu uzura lui. Pentru a prelungi durata de viata cat si reduce zgomotul este bine ca periodic sa mai lubrifiem ventilatoarele cu ulei siliconic daca este posibil. Daca ventilatorul incepe sa huruie inseamna ca trebuie inlocuit.

 

Optimizare software.

Calculatorul se deschide greu sau merge greoi? Atunci este timpul pentu o optimizare a sistemului de operare cat si a altor programe instalate pentru a imbuatati performanta computerului. In timp si odata cu instalarea de softuri sistemul trebuie optimizat deoarece unele programe pot incetini computerul prin procese ce ruleaza in background. Optimizarea este esentiala pentru a nu irosi resurse si pentru a folosi computerul la potentialul lui maxim.

 

Securitatea informatica.

Pentru siguranta datelor noastre este important sa avem un antivirus bun chiar si gratuit. De asemenea o scanare completa a sistemului de virusi si malware este recomandata din cand in cand. Actualizarea softurilor periodic inclusiv a sistemului de operare si a browserelor de internet este de asemenea importanta in blocarea posibilor vulnerabilitati.

 

Backup de date periodic.

O copie de rezerva a datelor importante din computer trebuie sa avem mereu in caz de defectiune, furt, sau atac informatic altfel riscam sa pierdem tot. Este bine sa facem un backup saptamanal sau lunar pe un hdd portabil cat si o copie in alta locatie in caz de incendiu sau evenimente exceptionale.